Μπορεί το βιομηχανικό δάπεδο να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικούς χώρους;

Μπορεί το βιομηχανικό δάπεδο να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικούς χώρους;


Είναι γνωστό πως, τα δάπεδα σε ένα βιομηχανικό χώρο είναι εκείνα που δέχονται την μεγαλύτερη μηχανική ή χημική καταπόνηση.

Επιπρόσθετα, εκτός από τα φορτία της παραγωγικής ή εμπορικής δραστηριότητας, τα δάπεδα πρέπει να καλύπτουν και μια σειρά από λειτουργικές απαιτήσεις.

Για παράδειγμα: αντιολισθηρότητα, εύκολη συντήρηση, καθαρισμό, άκαυστα, να μην εμφανίζουν ρωγμές, να έχουν αγωγιμότητα, αισθητική εμφάνιση και μεγάλη διάρκεια αντοχής.

Τα βιομηχανικά δάπεδα λοιπόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σκυρόδεμα, δάπεδα τσιμέντου, χυτή άσφαλτο, χαλυβδολαμαρίνα, δάπεδα magnesia.

Είναι κατά συνέπεια τα πλέον κατάλληλα για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων όπως δάπεδα εργοστασίων, ράμπες, χώρους διασκέδασης, αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται φορτωτές και επιβαρύνουν ιδιαίτερα το δάπεδο, διαδρόμους μεταφοράς μέχρι και δάπεδα όπου μπορεί να προκύψουν χημικές επιδράσεις (αλκοόλ, βενζίνη, πετρέλαιο ή άλλες χημικές ουσίες).

Το βιομηχανικό δάπεδο όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικό χώρο καθώς διαθέτουμε πραγματικά έξυπνες και μοντέρνες λύσεις και για εσωτερικούς χώρους. Λύσεις που μας βοηθούν να μετατρέψουμε τον χώρο σας σε πιο ελκυστικό και φιλόξενο.

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή λοιπόν, είναι τα διακοσμητικά δάπεδα εσωτερικού χώρου από ενιαίο σκυρόδεμα μπετόν. Οξειδωμένο νεφελώδες ή με μια πατίνα να “φαίνεται” φθαρμένη από το χρόνο, κάνουν το δάπεδο επιβλητικό και έτοιμο να αναδείξει κάθε τύπο επίπλωσης που θα τοποθετηθεί πάνω του.

Μία πρόταση για εκείνους που τους αρέσει να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Share this post: