Έγχρωμος σταμπωτός σοβάς για τοίχους


Έγχρωμος σταμπωτός σοβάς για τοίχους

ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΣΤΑΜΠΩΤΟΣ ΣΟΒΑΣ 

Ιδιότητες:
Το Temnon Color Plaster είναι έτοιμο κονίαμα κατάλληλα διαβαθμισμένο, περιέχει τσιμέντο, αδρανή υλικά, χρωστικές και ειδικά πρόσθετα νέας τεχνολογίας, κατάλληλα για το χρωματισμό και τη σκλήρυνση της επιφάνειας των σταμπωτών τοίχων. Διατίθεται σε 18 χρωματισμούς και προσφέρει επιφάνειες υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής σε συνδυασμό με εξαιρετικές μηχανικές αντοχές. Δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πεδία εφαρμογής:
Προσφέρεται για την κατασκευή έγχρωμων, σταμπωτών τοίχων. Εφαρμόζεται σε όλες τις επιφάνειες όπως ο κοινός σοβάς, είναι κατάλληλος τόσο για έργα σε παραδοσιακούς οικισμούς με σεβασμό στον χαρακτήρα του τόπου όσο και για έργα μοντέρνας σχεδίασης σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

  • Παραδοσιακοί οικισμοί.
  • Εμπορικά κέντρα.
  • Εκκλησίες, μουσεία.
  • Βιομηχανικά κτίρια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Μορφή: τσιμεντοειδής κονία
  • Αποχρώσεις: antique white, apricot, adobe buff, Karistos, harvest sand, golden sand, peach, coral, Athitos, sea foam green, slate, sun buff, tile red, terra cotta, brick red, pewter, sun gray, gray. (Ειδικές αποχρώσεις είναι δυνατές κατόπιν παραγγελίας.)
  • Απαίτηση σε νερό: 5kg/σάκο 25kg
  • Αντοχή σε θλίψη: 3,50 N/mm2
  • Αντοχή σε κάμψη: 1,20 N/mm2

Τρόπος χρήσης:
Η κατασκευή θα πρέπει να γίνει από εγκεκριμένο ή εκπαιδευμένο συνεργείο εφαρμογής της ΤΕΜΝΟΝ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ:
Το υπόστρωμα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά κλπ. και να διαβρέχεται καλά πριν την εφαρμογή του Temnon Color Plaster. Εάν προηγηθεί χοντρό χέρι σοβά, αυτό πρέπει να έχει αντοχή μεγαλύτερη ή ίση με το Temnon Color Plaster, σύμφωνα με τη γενική αρχή, κάθε προηγούμενη στρώση να είναι ισχυρότερη από την επόμενη. Το υπόστρωμα μπορεί να είναι επιχρισμένη επιφάνεια (“χοντρό χέρι”) ή και επιφάνεια σκυροδέματος ή τοιχοποιίας.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Το Temnon Color Plaster προστίθεται σε καθαρό νερό υπό ανάδευση, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κονίαμα με την επιθυμητή εργασιμότητα. Ο αναμικτήρας, που θα χρησιμοποιηθεί, πρέπει να είναι καθαρός για να αποφευχθεί πιθανή αλλοίωση του χρώματός του. Το Temnon Color Plaster διαστρώνεται κατά τα γνωστά με μυστρί ή φραγκόφτυαρο ή με τη χρήση μηχανής εκτόξευσης σοβά σε πάχος 1-2,5cm (ανάλογα με την επιλογή του καλουπιού). Ακολουθεί τρίψιμο της επιφάνειας με σπογγώδες τριβίδι ή ειδική μύστρα, αφού “τραβήξει” επαρκώς. Ο χρόνος κατεργασίας εξαρτάται από την απορροφητικότητα του υποστρώματος και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΚΟΛΛΗΤΙΚΟΥ:
Όσο το κονίαμα είναι στο πλαστικό στάδιο πήξεως γίνεται επίπαση της ειδικής αποκολλητικής σκόνης Τemnon Release ή του ειδικού αποκολλητικού υγρού Τemnon Release Liquid, για να εμποδίσει το καλούπι να κολλήσει στο νωπό σοβά στην διάρκεια του σταμπαρίσματος, δίνοντας ταυτόχρονα και τις επισκιάσεις της τελικής επιφάνειας.

ΣΤΑΜΠΩΜΑ:
Αμέσως μετά την επίπαση του Τemnon Release ή του Τemnon Release Liquid σταμπάρεται με το καλούπι που επιλέχθηκε.

ΠΛΥΣΙΜΟ:
Όταν χρησιμοποιείται η ειδική αποκολλητική σκόνη Τemnon Release μετά την αρχική ωρίμανση ο τοίχος πλένεται με διάλυση υδροχλωρικού οξέως για την αφαίρεση υπολειμμάτων.

ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ:
Μετά το στέγνωμα της επιφάνειας πρέπει αυτή να σφραγίζεται με ειδικό βερνίκι υψηλών προδιαγραφών Τemnon Clear Seal (κατανάλωση 0,250 kg/m2), για να εξαλειφθεί η όποια απορροφητικότητα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 25 kg/m2 επιφάνειας για πάχος 1,3-1,5cm.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Σάκοι 25kg.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:
Τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής σε κλειστούς σάκους, σε χώρους προστατευμένους από την υγρασία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής πρέπει να είναι από +5 oC  έως +35 oC.