Σκληρυντικό Επιφάνειας Σταμπωτών Δαπέδων


Σκληρυντικά χρώματα

Περιγραφή του προϊόντος:

Σκληρυντικά χρώματα : Το σκληρυντικό έγχρωμο κονίαμα είναι ένα έτοιμο προϊόν για το χρωματισμό και τη σκλήρυνση δαπέδων σκυρόματος. Εφαρμόζεται πάνω σε φρεσκοϊσοπεδωμένο υγρό σκυρόδεμα τόσο σε βιομηχανικές και εμπορικές όσο και σε οικιστικές εκτάσεις. Αποτελείται από ειδικά διαμορφωμένο μίγμα διοξειδίου του πυριτίου, κονιορτοποιημένες αλκαλικές ανόργανες χρωστικές ουσίες και άλλα υλικά με κρυφή πατέντα, που βελτιώνουν τις ιδιότητες της επεξεργασμένης τσιμεντένιας επιφάνειας. Τα Σκληρυντικά χρώματα αυξάνουν την ένταση του χρώματος και την αντοχή και συνδράμουν στην αποφυγή δαπανών για περαιτέρω χρωματισμούς.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 
Οι τριγύρω επιφάνειες και κατασκευές θα πρέπει να προστατευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τη ρύπανση που δημιουργεί το προϊόν.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ:
 Ποτέ μην χρησιμοποιείτε Χλωριούχο Ασβέστιο σε τσιμέντο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν. Το υπόστρωμα θα πρέπει να προετοιμαστεί έτσι ώστε να συνάδει με όλες τις καλές πρακτικές χύσης του σκυροκονιάματος και τις κατά τόπους νομοθεσίες.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ:
 Πριν το ανακάτεμα του χρώματος στις προετοιμασμένες επιφάνειες αδειάστε το μισό περιεχόμενο ενός σάκου σ’ ένα καθαρό και στεγνό δοχείο και αερίστε το χρώμα πριν το απλώσετε στην επιφάνεια. Απλώστε το ομοιόμορφα με τη μέθοδο της σποράς. Προσέξτε όταν απλώνετε χρώμα περισσότερο των 3,5 kg/m 2 ή υπό ανεμώδεις συνθήκες. Όλο το προσωπικό πρέπει να φορά μάσκα προφύλαξης από τη σκόνη. Λόγω του ότι το προϊόν περιέχει τσιμέντο τύπου Portland θα πρέπει πάνω στην επιφάνεια του τσιμέντου να υπάρχει λίγο νερό πριν απλώσετε το χρώμα. Υπερβολικό μύστρισμα μπορεί να σκουραίνει το χρώμα. Για  ομοιόμορφη κάλυψη συνήθως απαιτούνται δύο εφαρμογές. Στην πρώτη εφαρμογή πρέπει να χρησιμοποιηθεί το 75% του  χρώματος. Για την τοποθέτηση του χρώματος πρέπει να ακολουθήσετε τις συνήθεις πρακτικές τελειώματος του σκυροκονιάματος. Η δεύτερη εφαρμογή του εναπομείναντος 25% θα είναι σε αντίθετη φορά της πρώτης εφαρμογής και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία  χρωματισμού.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: 
Τα Σκληρυντικά χρώματα εξασφαλίζουν:
* Έγχρωμες επιφάνειες, πιο ομοιόμορφες και με πιο έντονο χρώμα.
* Υψηλή πυκνότητα, επιφάνεια που καθαρίζεται εύκολα και είναι ανθεκτική στη διαπερατότητα λιπαντικών ουσιών κ.λ.π.
* Επιδαπέδια επιφάνεια με αυξημένη αντοχή και βελτιωμένη αντίσταση στη φθορά.
* Ανθεκτική επιφάνεια με μεγαλύτερη αντίσταση στη διάβρωση, ψύξη, παγόλυση και στην απολέπιση που δημιουργείται από τα αντιψυκτικά άλατα.
* Ανεξίτηλα αλκαλικά δάπεδα έγχρωμου σκυροκονιάματος.
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ:
* Το χρωματισμό και τη σκλήρυνση δαπέδων από σκυροκονίαμα μέτρια έως και βαριάς και υπερβολικής χρήσης.
* Επιφάνειες όπου χρειάζεται πιο ομοιόμορφο και πιο ελκυστικό χρώμα για τη βελτίωση της όψης του δαπέδου.
* Εμπορικά κέντρα, πανδοχεία, γκαράζ, σχολεία, καφετέριες, χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμια, δρόμους και οικήματα.
* Αυξημένη αντοχή στην απολέπιση, που δημιουργείται από την έκθεση σε αντιψυκτικά άλατα και σε διαδικασίες παγόλυσης.
* Εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ:
* Όπου προβλέπεται εξαιρετικά βαριά χρήση όπως η κυκλοφορία τροχοφόρων με χαλύβδινους τροχούς.
* Σε περιοχές που εκτίθενται σε οξέα και τα άλατα αυτών.
ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ: Για τα σκούρα χρώματα 3,0 kg και για τα ανοιχτά χρώματα 3,5 kg υπό κανονικές συνθήκες.
ΧΡΩΜΑΤΑ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Το προϊόν διατίθεται σε 21 ελκυστικά χρώματα που μπορείτε να διαλέξετε από το χρωματολόγιο μας. Μίξεις χρωμάτων μπορούν να διατεθούν κατόπιν παραγγελίας που υπερβαίνει τα 1.250 kg. Συσκευάζεται σε σάκους των 25 kg.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Ζητήστε τα Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας της ΤΕΜΝΟΝ σύμφωνα με τον 2001/58/Ε.Κ.